Mad fra Italien -
RSS

Nye indlæg

Porchetta - Italiensk rullesteg
Gnocchi - hvad er det + opskrift

Kategorier

Historie om mad
drevet af

Min blog

Porchetta - Italiensk rullesteg

Porchetta - Italiensk rullesteg!

Duften fra ovnen er næsten ubeskrivelig, når den italienske rullesteg, porchetta, langsomt forvandles fra råt svineslag bundet sammen med urter og hvidløg i midten til den rene gudespise. Fantastisk er den sammen med ovnstegte kartofler og skyen fra stegen, lynstegt savoykål med rødløg og pinjekerner. Måske endnu bedre er den i et stykke brød eller i en burgerbolle dagen derpå.

Ingredienser
  • 1 svineslag på cirka 1,8 – 2 kg (større kan nu også sagtens bruges)
  • En god håndfuld friske urter (fx rosmarin, timian og persille)
  • 6 fed hvidløg
  • 1 tsk sorte peberkorn (kan erstattes med alm. stødt sort peber)
  • Groft havsalt
  • Kødsnor

1)  Et svineslag kan bestilles ved slagtere. Vi bestilte ved den lokale "betjent slagter" i Kvickly samme dag den skulle bruges.

2) Skal af 3 revne citroner, 8 fed hvidløg og et kæmpe bundt friske krydderurter efter egen smag. Her er en blanding af salvie, rosmarin, timian og bredbladet persille.

3) Skær små stykker fedt fra og finpuds kødet.

4) Krydder med salt og friskkværnet peber. Evt. 10 hele peberkorn som er mast groft i morteren.

5) Citron, finthakket hvidløg og hakkede krydderurter lægges på kødet.

6) Stegen rulles fast med kødsnor. Nogle ruller den som en snegle men personligt foretrækker jeg at lave den så de risede svær mødes når den rulles. Dette gør sværene sprøde hele vejen rundt!!! Rulles den som en snegl bliver sværene bløde og gummiagtige som ligger inde i kødet. Men igen er det efter smag og behag.
Stegen sættes i varmluft ovn i 3 timer med 75 grader. Når termometeret står på 65 sættes temperaturen op til 210. Tag stegen ud når termometer viser 73 grader. Stegen skal hvile 15-20 min før den skæres. ( temperaturen skal nå op på 75 grader)


1 kommentar til Porchetta - Italiensk rullesteg:

Kommentar RSS
rolex replika til salg on 12. juli 2018 09:37
Han var på hans websted og læste sin blog. De delte en meget informativ blog for alle. Fortsæt med at opdatere dine andre blogs. Tak fordi du deler det med mig
Besvar kommentar

Tilføj en kommentar

Dit navn:
E-mailadresse (obligatorisk):
Hjemmeside:
Kommentar:
Gør din tekst større, fed, kursiv og meget mere med HTML tags. Vi viser dig hvordan.
Post Comment