Mad fra Italien -
RSS

Nye indlæg

Porchetta - Italiensk rullesteg
Gnocchi - hvad er det + opskrift

Kategorier

Historie om mad
drevet af

Min blog

Porchetta - Italiensk rullesteg

Porchetta - Italiensk rullesteg!

Duften fra ovnen er næsten ubeskrivelig, når den italienske rullesteg, porchetta, langsomt forvandles fra råt svineslag bundet sammen med urter og hvidløg i midten til den rene gudespise. Fantastisk er den sammen med ovnstegte kartofler og skyen fra stegen, lynstegt savoykål med rødløg og pinjekerner. Måske endnu bedre er den i et stykke brød eller i en burgerbolle dagen derpå.

Ingredienser
  • 1 svineslag på cirka 1,8 – 2 kg (større kan nu også sagtens bruges)

Gnocchi - hvad er det + opskrift

Gnocchi - "kartoffelbollen" - hvad er dog det? 

Gnocchi´en starter sin historie helt tilbage i romertiden, hvor den blev indført af den romerske legioner under udvidelse af imperiet til landene i det europæiske kontinent.  
Gnocchi (som kommer fra det italienske ordnocchio) betyder en knude i et træ eller fra ordetnocca,som betyder kno. 

I de sidste 2000 år har hvert land udviklet sin egen særlige form for små boller, med den gamle gnocchi som deres fælles forfader.